Hoe is het merk Kadra ontstaan?

Hoe is het merk Kadra ontstaan?

Kadrabikes is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van elektrische fietsen. Het bedrijf is opgericht in 2021 door de Twentse broers Guido en Pascal Smelt.

De broers zagen in 2019 tijdens hun vakantie in Amerika elektrische fatbikes rijden die zij nog nooit eerder in Nederland gezien hadden. Dit vonden de broers zo gaaf dat zij dit soort elektrische fatbikes in Nederland wilden verkopen. Na het uitwerken van dit idee zijn de broers begonnen met het samenstellen van hun elektrische fatbike. Het model moest een aantal eigenschappen hebben zoals een goede accu, voor- en achtervering, een twee persoons zadel, een sterke motor en natuurlijk dikke banden.

In de loop der tijd is er veel veranderd. Het merk heeft zijn fietsen telkens verbeterd met betere vering, een kleurendisplay, hydraulische remmen en een betere versnelling. Het bedrijf heeft ook gekozen voor verkoop vanaf fietsenwinkels om de klant te voorzien van betere service en snellere service bij de klant in de buurt.

 

 

Karl Drais

 

 

De bedrijfsnaam Kadra is ontstaan door de naam van de ontwerper, namelijk Karl Drais samen te voegen tot één woord (Kadra).

 

 

Karl Drais is de ontwerper van de draisine (loopfiets). Karl Drais werd geboren op 29 april 1785. De man knutselde in zijn vrije tijd aan apparaten waarmee de mens zich efficiënter zou kunnen voortbewegen. (“Karl Drais - Wikipedia”) Op 32-jarige leeftijd in 1817 introduceerde Karl zijn vinding in Mannheim waar hij zorgde voor veel positieve reacties van zijn ontwerp.

 

 

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.