Welk soort volt systeem heb ik nodig voor mijn elektrische fiets?

Welk soort volt systeem heb ik nodig voor mijn elektrische fiets?

Op zoek naar de beste accu voor jouw elektrische fiets? Ontdek de verschillen tussen 36V en 48V E-bike systemen.
Hoeveel km kan je fietsen met een elektrische fiets? Lezen Welk soort volt systeem heb ik nodig voor mijn elektrische fiets? 3 minuten Volgende Hoe is het merk Kadra ontstaan?

Er zijn veel verschillende soorten en maten E-bikes op de markt. Dikke banden, dunne banden, goedkoop, duur en noem maar op. Een belangrijk aspect bij het kiezen van een elektrische fatbike is de keuze tussen een 36 of een 48 volt systeem dat wordt gebruikt in de fiets.

Wat is het verschil tussen een 36 en een 48 volt E-bike?

Het verschil tussen deze twee accuspanningen zit in de hoeveelheid elektrische energie ze kunnen leveren. Een 48 volt accu levert meer energie dan een 36 volt accu. Dit betekent dat een 48 volt E-bike meer kracht en snelheid kan bieden ten opzichte van een E-bike met een 36 volt accu.

Dit is het verschil tussen een 36 volt en een 48 volt E-bike. Beide accuspanningen hebben ook zijn voor- en nadelen:

De voordelen van een 36 volt E-bike

  • Lagere kosten: 36 volt accu’s zijn doorgaans goedkoper dan 48 volt accu’s, waardoor E-bikes met 36 volt accu’s goedkoper kunnen zijn.
  • Lichter gewicht: E-bikes met 36 volt accu’s zijn doorgaans lichter dan E-bikes met een 48 volt accu.
  • Meer keuze: 36 volt E-bikes komen doorgaans meer voor in de markt waardoor er meer keuze is in E-bikes met 36 volt accu’s.

De nadelen van een 36 volt E-bike

  • Minder kracht: E-bikes met een 36 volt accu hebben minder kracht en snelheid dan e-bikes met een 48 volt accu, waardoor ze minder geschikt zijn voor steile hellingen en lange afstanden.
  • Minder energie efficiënt: Doordat 36 volt accu's minder elektrische energie leveren dan 48 volt accu's, zijn E-bikes met deze accu's doorgaans minder energie-efficiënt doordat ze meer inspanning moeten leveren voor dezelfde kracht.

De voordelen van een 48 volt E-bike

  • Meer kracht: E-bikes met een 48 volt accu hebben meer kracht als E-bikes met een 36 volt accu. Hierdoor zijn ze beter geschikt voor steile hellingen en een sportievere rijervaring
  • Meer energie-efficiënt: Doordat E-bikes met een 48 volt systeem meer elektrische energie kunnen leveren dan 36 volt accu’s, zijn E-bikes met deze accu’s doorgaans meer energie-efficiënt doordat ze minder inspanning moeten leveren voor dezelfde kracht.
  • Sneller opladen: Doordat 48 volt accu’s meer spanning verdragen kunnen deze sneller worden opgeladen dan 36 volt accu’s

De nadelen van een 48 volt E-bike

  • Hogere kosten: E-bikes met een 48 volt accu zijn doorgaans duurder dan 36 volt accu’s.
  • Zwaarder gewicht: E-bikes met een 48 volt accu zijn zwaarder dan 36 volt accu’s.

Welk systeem gebruiken de Kadra E-fatbikes?

Alle elektrische fatbikes van Kadra bikes gebruiken een 48 volt systeem omdat Kadrabikes staat voor krachtige en robuuste E-bikes die op elk terrein rijdbaar zijn. Daarnaast maken de fietsen van Kadrabikes gebruik van een grote accucapaciteit waardoor de fiets niet telkens aan de lader hoeft.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.